Formule 1

Honda: "Op Silverstone krijgt het hele PU-pakket van de auto een zware test te verduren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 augustus 2020 09:35 • Print artikel

Honda reist dit weekend met Red Bull en AlphaTauri af naar de Grand Prix van Engeland. De eerste van weer drie raceweekenden op rij. In de eerste drie races was het duidelijk dat het F1-team en de motorfabrikant het gat naar Mercedes nog niet hebben weten te dichten. Het tegenovergestelde zelfs, het gat lijkt zelfs gegroeid. De Japanners hebben in ieder geval actie ondernomen om de problemen op te lossen.

Max Verstappen


“In de eerste drie races hadden we twee finishes op het podium met Aston Martin Red Bull Racing”, vertelt Honda’s F1 technisch directeur Toyoharu Tanabe tegen de website van motorfabrikant. “Hoewel we een duidelijk gat zien tot onze rivaal, werken we nu samen met Red Bull om het gat te dichten. In Sakura hebben we aan oplossingen voor het probleem gewerkt, terwijl we ook onze PU-managementstrategie analyseren en optimaliseren.”

“Silverstone is gebruikelijk één van de hoogtepunten in het F1-jaar, met grote groepen aan enthousiaste en doorgewinterde fans. Het land kan gezien worden als het thuis van de motorsport, maar helaas gaan we die fantastische atmosfeer dit jaar missen.”

“Op Silvertone krijgt het hele PU-pakket van de auto een zware test te verduren", aldus Tanabe. "Wij en onze twee teams hebben veel geleerd van de eerste drie races en we gaan er alles aan doen om dit weekend goed te scoren. Vorig jaar hadden we een zware race en hield een incident ons van het podium. We denken dat het ook dit jaar niet makkelijk gaat worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS