Formule 1

Honda wil met Max Verstappen on top eindigen in 2021: "We willen al onze technische kennis toepassen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 februari 2021 11:39 • Print artikel

Honda neemt na 2021 afscheid van de Formule 1. Wat heeft de Japanse motorfabrikant dit jaar echter nog in petto voor Alpha Tauri, maar vooral voor Red Bull. Geeft het Max Verstappen de mogelijkheid om met het F1-team uit Milton Keynes, de strijd aan te gaan met Lewis Hamilton en te vechten voor de wereldtitel?

Honda_motor_Red_Bull_Max_Verstappen

Tijdens de lancering van de Alpha Tauri AT02 vertelde technisch directeur Toyoharu Tanabe dat de motor ERS-modificaties heeft gekregen. Dit om het vermogen en de betrouwbaarheid te verbeteren. “Om in zijn geheel te verbeteren, hebben we ook de installatie en het pakket van de gehele PU verbeterd”, legde de Japanner uit. “Voor de Covid-19 pandemie gingen we al voor dit jaar een nieuwe PU introduceren. Hoewel, gezien alle belemmeringen en restricties vanwege de lange F1-shutdown, gecombineerd met de Europese lockdown en de vertraging in levering van onderdelen, besloten we om dit het naar 2022 uit te stellen.”

Honda_Red_Bull_logo


“Als we meenemen dat de beslissing die in oktober werd aangekondigd, dat Honda aan het einde van 2021 de F1 gaat verlaten, hebben we de situatie opnieuw beoordeeld en ons plan opnieuw aangepast om zodoende in 2021 het nieuwe plan te introduceren. Er was een krap tijdschema om deze aanpassing te maken, maar we waren in staat om het ontwikkelings- en voorbereidingsprogramma naar voren te trekken. Bij Honda hadden we het gevoel dat we echt al onze technische kennis wilden toepassen, voordat we de Formule 1 gaan verlaten.”Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS