Formule 1

Honda wil in 2021 scoren met Max Verstappen: "We willen wereldkampioen worden"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2021 11:12 • Print artikel

Honda kondigde vorig jaar tijdens het seizoen aan na dit jaar afscheid te nemen van de Formule 1. De Japanse motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri wil het afscheidsjaar zeker niet kleurloos voorbij laten gaan en jaagt op meer overwinningen. Technisch directeur Toyoharu Tanabe legt de lat hoog en hoopt Max Verstappen een kampioenschap winnende motor te kunnen bieden.

Max Verstappen Toyoharu Tanabe


"We werken hard aan de ontwikkeling van de nieuwe motor", zegt Tanabe op de website van de Formule 1. "We zoeken niet alleen meer performance, maar ook een betere betrouwbaarheid. Misschien liggen we dan nog steeds wel achter op Mercedes, dat weten we niet. De concurrentie zit natuurlijk ook niet stil."

"Het is dit jaar een korte winter waarin alle teams zich maximaal inzetten om zich te verbeteren", weet Tanabe. "We gaan voor meer overwinningen dan vorig jaar en hopelijk kunnen we dan ook meedoen voor de titel. Daarom werken we hard aan het verbeteren van de motor."

Max Verstappen won vorig jaar twee races en ook Pierre Gasly won er eentje. Met name de laatste van Verstappen in Abu Dhabi was indrukwekkend. Tanabe: "We hebben geleerd van voorgaande jaren om de betrouwbaarheid te verbeteren. We willen voorkomen dat we gridstraffen oplopen, omdat we de grens van drie toegestane motoren overschrijden. Zoals iedereen weet, houdt Honda er na dit jaar mee op, maar ons doel blijft hetzelfde: we willen wereldkampioen worden!"Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS