Formule 1

Honda verrast door forse motorontwikkeling Mercedes-motor: "Er was toch een lockdown?"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2020 06:10 • Print artikel

Tijdens de wereldwijde pandemie door het coronavirus moesten F1-fabrieken en die van de motorleverancier ruim 2,5 maand op slot. Voor de herstart in Oostenrijk werd bepaald dat de motor tijdens het jaar niet verder ontwikkeld mag worden. Coureurs moeten de rest van het seizoen met de specificatie van de eerste race in Oostenrijk rijden. Daar bleek in de kwalificatie een groot verschil tussen Mercedes en de Red Bull van Max Verstappen en dat had motorleverancier Honda niet zien aankomen.

Max Verstappen


"We hebben afgesproken tijdens de lockdown alle fabrieken te sluiten", zegt Honda's managing director Masashi Yamamoto tegen Autosport. "Wij zijn op slot gegaan en hebben de ontwikkeling moeten staken. Dat heeft wel wat wijzigingen in ons programma teweeggebracht. Vanwege het coronavirus moeten we het het hele seizoen doen met de eerste specificatie."

"We hadden een aantal updates gepland staan en dat moest nu allemaal klaar zijn voor de eerste race in Oostenrijk. Dat was een behoorlijke uitdaging. In de trainingen zagen we precies wat we verwacht hadden van de dyno, zeker op het gebied van de long runs."

"Alles liep volgens plan, maar we werden enorm verrast door de ontwikkeling die Mercedes heeft ondergaan", geeft Yamamoto toe. "Zeker in de kwalificatie waren we verrast door het grote gat. En dat terwijl er een lockdown is geweest."

"Maar in de race konden we Mercedes goed partij bieden. Dat was het positieve van het eerste weekend, we moeten alleen geen problemen meer krijgen. We werken aan de betrouwbaarheid, maar we kunnen niet veel meer veranderen omdat onze ontwikkelingsafdeling zich richt op de motor van 2021. Maar dat geldt voor iedereen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS