Formule 1

Honda ook in 2024 nog betrokken bij Red Bull Poweratrains? "Het gaat uit Japan komen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2021 10:34 • Print artikel

Red Bull en Honda kondigden tijdens de Grand Prix van Turkije aan dat zij het partnerschap gaan verlengen. De beide partijen gaan samenwerken bij alle motorsport activiteiten en het junioren programma, terwijl de energiedrankenfabrikant het intellectueel eigendom van de motoren overneemt. Daarbij kondigde Red Bull al aan dat Honda het F1-team van Max Verstappen en Sergio Pérez blijft ondersteunen met de motor in 2022 en 2023. Het lijkt er echter op dat het Japanse bedrijf ook in 2024 onderdelen blijft produceren voor het team uit Milton Keynes.

Honda Red Bull white Edition Max Verstappen

“Heel weinig, heel weinig”, reageert Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover GP Fans, als hem gevraagd wordt wat het verschil in de samenwerking gaat worden. “Dat is mooi nieuws voor Red Bull Powertrains. Het helpt echt om in deze periode onze hand vast te houden, omdat het duidelijk mag zijn dat we in die periode bezig zijn met het samenstellen van een team dat erg gefocust is op de nieuwe reglementen. We gaan geen onderdelen voor 2023 produceren of componenten. Het gaat uit Japan komen, het zou onmogelijk zijn om dat op ons te nemen. We hebben de faciliteit of de infrastructuur niet om dat te doen.”

“Hoe dan ook. De faciliteiten die we bouwen in Milton Keynes zijn erg gericht op de voorbereiding en natuurlijk op het samenstellen van een technisch team die omgaan met de nieuwe regels.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS