Formule 1

"Honda heeft engineers vervangen, misschien dat er daarom onverwachte problemen opdoken in Monza en Mugello"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 september 2020 12:56

Red Bull adviseur Helmut Marko erkent dat het team beter zijn best moet doen om Max Verstappen tevreden te houden in de strijd om het Formule 1 kampioenschap. Doet het dat niet dan is de kans aanwezig dat ze hem in de toekomst kwijtraken. De Nederlander viel tijdens de Grand Prix van Italië uit met motorproblemen. Ook op Mugello zag Verstappen de kans op punten in rook opgaan toen zijn RB16 er mee stopte.

F1 2020 Red Bul Mugello


Na de race was het voor Verstappen moeilijk zijn frustraties te verhullen. “Het probleem van Monza is nog steeds niet opgelost", zei de Nederlander tegen Ziggo Sport. "Het is de tweede race op rij dat dit gebeurt, dus op dit moment ben ik er wel klaar mee en heb ik er niet zoveel zin in.”

Marko op zijn beurt, weet dat er werk moet worden verricht om Verstappen tevreden en in het team te houden. "Max heeft een vast contract voor 2021," zei de Oostenrijker in een reactie tegen Sport1."Maar we zijn ons ervan bewust dat we hem een competitieve motor moeten geven. Honda heeft engineers vervangen, misschien dat er daarom onverwachte problemen opdoken in Monza en Mugello. Ze hebben vooruitgang geboekt maar Mercedes is nog steeds superieur, zeker op het gebied van de accu's. Daar moeten we verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS