Formule 1

Honda-baas heeft een wens: “Persoonlijk hoop ik, en verwacht ik, dat Honda terugkeert in de Formule 1"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 januari 2022 06:06 • Print artikel

Honda-baas laat zich uit over mogelijke terugkeer in de Formule 1. Masashi Yamamoto, directeur van het Honda Formule 1-project, hoopt dat de Japanse fabrikant zo snel mogelijk terugkeert in de Formule 1. Dat laat Yamamoto aan F1.com weten. Honda is vanaf 1 januari officieel uit de koningsklasse van de autosport gestapt, maar zal de komende jaren – in een andere vorm – nog wel aanwezig zijn op het paddock.

Honda_manager_Mashashi_Yamamoto
Honda manager Mashashi Yamamoto

Overstap naar Red Bull
Vanaf 2022 gaan veel medewerkers van het Honda F1-project over naar Red Bull Powertrains, waar vanaf 2023 de Honda-motoren verder ontwikkelt worden. Ook Yamamoto zal hoogstwaarschijnlijk de overstap gaan maken naar Red Bull Racing, waar hij een adviserende rol zal aannemen.

Diep gekoesterde wens
Maar de diepe wens van de Japanner is dat Honda snel terugkeert in de Formule 1. Het vroegste moment zou in 2026 kunnen zijn, als de nieuwe motorreglementen van start gaan. Volgens Yamamoto is het hiervoor noodzakelijk dat er veel jonge mensen bij Honda komen te werken die een passie hebben voor de autosport.

Management overtuigen
“Persoonlijk hoop ik, en verwacht ik, dat Honda terugkeert in de Formule 1. Het is belangrijk dat de nieuwe generatie bij Honda, die een passie hebben voor autosport, het management over kan halen om terug te keren. Het is in het verleden ook al eens gebeurt, dus ik hoop dat dit weer het geval gaat zijn”, aldus Yamamoto in een bericht van GP33.

honda_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS