Formule 1

Honda F1-directeur vindt dat Hamilton crash had kunnen voorkomen: "Ik denk dat Max dacht dat hij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 12:58 • Print artikel

Voor Honda is het de laatste kans om dit jaar wereldkampioen Formule 1 te worden. De grote vraag is of de motor de klap van Max Verstappen met 51G overleefd heeft. Honda F1-directeur Masashi Yamamoto denkt dat het een race ongeval was, maar wel eentje die Hamilton had kunnen voorkomen.

Max Verstappen

“Ik zou zeggen dat bocht 9 erg heftig was”, aldus Yamamoto tegenover het Japanse AS-Web, als hem gevraagd wordt wat hij er over zou zeggen tegen Toto Wolff. “Uiteindelijk denk ik dat het een race incident is, maar de tegenstander is een persoon die zeven keer het wereldkampioenschap heeft gewonnen.”

Een argument is dat Verstappen de aanvaring had kunnen voorkomen en tweede ook genoeg voor het kampioenschap is. “Ik denk dat Max dacht dat hij er voor had kunnen blijven”, aldus de Japanner. “Met andere woorden, ik denk niet dat Max dacht dat het oké was om een aanrijding te hebben. Daarentegen, denk ik, dat Lewis meer dan genoeg tijd had om het in de eerste ronde te doen. En toen hij het deed met Leclerc aan het einde van de race, was het niet zo heftig als met Max, toch? Ik heb het gevoel dat hij bij Leclerc op elk moment had kunnen afbreken, maar bij Max in de eerste ronde, leek het alsof er maar één kans was.”

Wanneer de website vraagt dat het klinkt alsof hij zijn gevoel kwijt moet, vervolgt hij zijn verhaal. “Het is gewoon zoals het is”, aldus de directeur van het F1-programma bij Honda. “Als ik nog één ding mag zeggen, zou ik zeggen dat het een heftige race was, toch?” Wat betreft de motor van Verstappen is het vooral nog hopen dat deze goed is: “Laten we bidden dat de motor veilig is. Als de motor schroot is, dan gaat het een flinke aderlating zijn voor de kampioenschapsleider en voor Verstappens titelaspiraties. Daar wil ik niet aan denken. Er zijn dit jaar maar drie motoren, dus het lijkt essentieel te zijn om het goed te krijgen. Ik maak me zorgen, als ik denk aan het gevecht om de titel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS