Formule 1

Hoe heeft Red Bull aartsrivaal Mercedes tevreden gekregen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2021 10:35 • Print artikel

Toto Wolff lag lange tijd dwars in de deal tussen Red Bull en Williams om Alex Albon naar het F1-team uit Grove te brengen. De naam van Nyck de Vries zoemde door de paddock als het grote alternatief. Hoe hebben de twee teams dan de deal alsnog rondgekregen?

Alex Albon tekent bij Williams


“Om de deal rond te krijgen, moest Red Bull Alex Albon loslaten uit haar juniorprogramma, maar ze zeggen mij dat ze ‘een relatie met hem gaan behouden, die toekomstige opties bevat’, zegt Capito tegenover de officiële website van de Formule 1, over hoe de deal is rondgekomen. Dat betekent dus dat Albon officieel geen onderdeel meer is van Red Bull in 2022. Het betekent echter ook dat Red Bull in de toekomst dus nog wel over hem kan beschikken, terwijl Williams Albon voor een langere periode heeft gecontracteerd. Dat betekent dat er weer gesprekken gaan komen, op het moment dat Albon goed gaat presteren.

Het betekent ook dat Williams nu een talentvolle coureur in huis heeft, waar Mercedes als motorenleverancier mee kan leven. Er zou namelijk geen informatie door Albon met Red Bull gedeeld kunnen worden. Tegelijkertijd behouden Christian Horner en Helmut Marko wel de mogelijkheid om de Britse Thai terug te halen naar het Red Bull team, zodra hij boven verwachting presteert. Het lijkt er dus op dat Williams en Red Bull een creatieve manier gevonden hebben om Mercedes tevreden te houden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS