Formule 1

Hoe gaat Lewis Hamilton met de druk om? "Je kunt de druk niet negeren, die is er zeker"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2021 06:22 • Print artikel

In de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 neemt de druk steeds grotere vormen aan. Het einde van het seizoen komt steeds dichter bij. Op het oog blijven zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen er uiterst rustig onder. Hamilton heeft natuurlijk al zeven titels op zijn naam staan, maar Verstappen heeft aangegeven dat een titel zijn leven niet zo veel zou veranderen.

Lewis Hamilton


Hamilton gaat er in een interview met Sky Sports F1 dieper op in. "Je kunt die druk niet negeren, want die is wel degelijk aanwezig. Je moet goed voor ogen hebben wat er allemaal op je af komt tijdens een raceweekend. Je kunt alleen doen waar je zelf invloed op hebt en dat is je op de beste manier voorbereiden en 100 procent geven. Ik maak me daar geen zorgen om, want ik heb in het verleden al veel ups-and-downs gehad. Van dat soort momenten kun je alleen maar leren."

"Daarna is het een kwestie van naar buiten gaan en ervan genieten", zo geeft Hamilton aan. "Het is tot nu toe een zeer boeiend seizoen, met twee teams die nek-aan-nek gaan. Dat is ongelofelijk. Natuurlijk wil je graag winnen, maar je moet vooral niet over jezelf heen laten lopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS