Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Hoe ervaart Toyota het uitstel van het debuut van de Le Mans Hypercar? "Het is als in een kristallen bal kijken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2020 09:22 • Print artikel

Door het coronavirus is de kalender van het FIA World Endurance Championship met zes maanden vertraagd. Daarmee loopt de introductie van de Le Mans Hypercar ook vertraging op. Volgens Toyota ’s teamdirecteur Rob Leupen komt deze gedwongen pauze ten goede aan de ontwikkeling van de Toyota auto voor het kampioenschap.

Toyota Hypercar WEC Le Mans

Als gevolg van Covid-19 gaat het kampioenschap door de uitloop van het seizoen 2019/2020 niet in september starten, maar pas in maart 2021. Het seizoen 2020/21 is het seizoen waarin de LMH-auto’s zouden gaan debuteren. Het team uit Keulen kende al veel druk om de auto voor september af te krijgen. Echter, met de lockdowns en de levering van onderdelen die nu langer duren, nam de druk af om de oorspronkelijke rollout van juli te halen. Het heeft geleid tot enige ruimte in het proces.

“Het is vertraagd, omdat het ons meer tijd geeft”, aldus de Nederlander tegenover Sportscar365. “Het seizoen is naar volgend jaar verschoven, dus het is niet zo dat we een hoge druk hebben. We zijn meer flexibel en het verlaagd de druk op de organisatie. Als we de rollout datum voor juli hadden aangehouden, hadden we onder extreme druk gestaan om ons doel te halen, wat we eigenlijk niet konden halen. De omgeving en de infrastructuur was niet beschikbaar. Het seizoen is verschoven naar volgend jaar, dus gaf dat onze engineers wat meer tijd om de regels beter te bestuderen en om dieper in de ontwikkeling van de onderdelen te duiken. Uiteindelijk ondersteunt het onze ontwikkeling van de nieuwe Toyota

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS