Formule 1

Hoe Max Verstappens reactie op Lando Norris clash een verborgen zachtere kant ontmaskerde

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juli 2024 05:02

Max Verstappen staat bekend als een keiharde racer op het circuit, maar de meedogenloze Nederlander heeft een onverwachte zachtheid getoond over zijn vriendschap met Lando Norris.

Max Verstappen F1


Verstappen en Norris staan bekend om hun vriendschap buiten het circuit, waarbij het duo veel tijd samen doorbrengt, maar die vriendschap wordt bedreigd door hun groeiende rivaliteit op het circuit.

"Het enige waar ik om geef is het onderhouden van mijn relatie met Lando, want we zijn goede vrienden", zei hij nadat hij had onthuld dat hij maandagochtend wakker was geworden van een sms'je van Norris.

"Na de race zei ik dat we het even moesten laten bezinken, want de emoties liepen hoog op. We spraken elkaar maandag en we kwamen tot de conclusie dat we echt genoten van ons gevecht. Het was zo'n dom klein tikje dat natuurlijk grote gevolgen had voor ons allebei. Natuurlijk een beetje meer voor Lando met hoe zijn lekke band vervolgens resulteerde in een uitvalbeurt."

"We houden ervan om hard te racen - dat doen we al vele jaren, niet alleen in de F1, zelfs als we online racen waar we samen veel plezier hebben gehad. Deze dingen moeten doorgaan, want dat is wat we graag doen. Het is ook geweldig voor de Formule 1."

Norris liet tijdens de FIA-persconferentie ook zien dat zijn houding was verzacht nu er een paar dagen zijn verstreken sinds de hoogoplopende emoties in Oostenrijk.

"Hij hoefde zich niet te verontschuldigen", zei de Britse coureur toen hem werd gevraagd naar zijn roep om excuses van de Nederlander. “Na de race zei ik dingen omdat ik op dat moment gefrustreerd was. Veel adrenaline, veel emoties. En ik heb waarschijnlijk dingen gezegd waar ik niet per se in geloofde, vooral later in de week."

"Het was moeilijk. Het was een behoorlijk stom incident omdat het het einde van onze beide races qua mogelijk resultaat betekende. Het was geen klap, geen duidelijk contact. Het was waarschijnlijk een kleinste toucjés die je kunt hebben, maar met een behoorlijk verschrikkelijk gevolg voor ons allebei, vooral voor mezelf."

"Ik verwacht geen excuses van Max. Ik vond het goed racen. Op sommige momenten was het misschien op het randje, maar zoals we al zeiden hebben we erover gesproken en we zijn allebei blij dat we weer kunnen racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS