Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Historische Daytona-overwinning voor de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR in de IMSA Michelin Pilot Challenge

Uitgegeven door Peter Vader • 30 januari 2022 05:02 • Print artikel

Romeo Ferraris viert het historische succes van zijn Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR in Daytona, in de 4-uursrace die het seizoen 2022 van de IMSA Michelin Pilot Challenge opende. Roy Block en Tim Lewis, coureurs van het KMW Motorsports met TMR Engineering-team, pakten de TCR-klasse overwinning op het beroemde circuit in Florida, waar ze sinds de eerste tests aan het stuur van de Italiaanse auto een groot potentieel hadden getoond. De Argentijn Block en de Amerikaan Lewis hadden de derde positie op de grid al bereikt, na een uitstekende kwalificatie die plaatsvond in omstandigheden van gemengde grip, en in de race hebben ze altijd in de groep van leiders gevochten. Op zo'n dertig minuten van het einde nam Lewis definitief het commando over en kwam vervolgens met negen-en-een-halve seconde voorsprong op de achtervolger over de finish.

Podium voor de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR in Daytona IMSA Michelin Pilot Challenge

Een onberispelijke prestatie van het hele team werd beloond, inclusief rijden, strategieŽn en pitstops. De zeer hoge betrouwbaarheid van de Giulietta Veloce TCR nummer 5 was ook doorslaggevend, waardoor Lewis en Block zonder ongemak of tijdverlies in de pits konden rijden.

Voor de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR van Romeo Ferraris is dit de derde triomf in de IMSA Michelin Pilot Challenge, na die al in 2021 door het Block/Lewis-duo werden gepakt op Road America en Road Atlanta. De samenwerking tussen KMW Motorsports met TMR Engineering en Romeo Ferraris, die in 2019 begon, wordt gekenmerkt door een constante groei van de concurrentiepositie, wat heeft geleid tot de start van het kampioenschap van 2022 op de best mogelijke manier.

Het IMSA Michelin Pilot Challenge-seizoen omvat in totaal 10 evenementen, met de volgende uitdaging gepland voor het weekend van 16-19 maart in Sebring.

Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR Romeo Ferraris

Michela Cerruti, Teambaas Romeo Ferraris: "We zijn erg enthousiast over dit succes van de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR op het circuit van Daytona, dat kan worden beschouwd als een speciale plek voor de autosport. Samen met de overwinningen behaald in het FIA WTCR World Championship, is dit waarschijnlijk een van de hoogste momenten van ons project, waarmee we door de jaren heen grote fabrikanten hebben uitgedaagd en dat blijft laten zien hoeveel het is gelukt. Samen met het KMW Motorsports met TMR Engineering-team werken we sinds 2019 prachtig samen en brengen we een steeds competitiever pakket naar het circuit: we hopen dat de vruchten van onze gezamenlijke inzet Roy Block en Tim Lewis in staat zullen stellen om tot het einde te vechten voor de titel van de IMSA Michelin Pilot Challenge. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor Robert Wickens, die meer dan drie jaar na zijn indyCar-ongeluk is teruggekeerd naar het racen in dit evenement en onveranderde vastberadenheid en passie voor de autosport heeft getoond. In Daytona was hij onze tegenstander, maar bovenal was hij een voorbeeld voor iedereen."

Roy Block en Tim Lewis winnaars met de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
Roy Block en Tim Lewis winnaars met de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS