Formule 1

Het verschil tussen Max Verstappen en Charles Leclerc: "Het maakt hem eigenlijk niet uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2022 06:43

Max Verstappen vecht dit jaar met Charles Leclerc om de wereldtitel. De Ferrari-coureur lijkt de beste auto van de twee te hebben en toch staat de wereldkampioen aan de leiding van het kampioenschap. Waar Leclerc hier en daar steken laat vallen door het maken van fouten, lijkt Verstappen de rust zelfde te zijn. Op zo’n niveau zelfs dat het hem niet lijkt uit te maken.

null

“’Ik ben nog nooit zo goed geweest, maar ik blijf dezelfde fouten maken’. Hij is echt hard voor zichzelf en staat zichzelf niet toe om fouten te maken. Hij weet dat hij zo competitief is en hij weet dat ze het opnemen tegen Red Bull”, zegt Daniel Ortelli in de F1 Nation Podcast. Het is de tweede fout die Leclerc dit jaar maakte, nadat hij eerder in Imola de fout in ging. Ondertussen komen de uitvalbeurten van Verstappen alweer uit de eerste drie races en dit waren geen persoonlijke fouten. Deze werden veroorzaakt door technische problemen.

“Het is raar, omdat Max nu op dezelfde manier de resultaten behaalt als Lewis eerder deed”, vervolgt Ortelli. “Hij staat altijd op het podium, hij finisht de races. Nu hebben we een nieuwe Max die cool is, zo ontspannen, dat het hem eigenlijk niet uitmaakt of hij winst of als tweede of derde eindigt. Hij wil gewoon de punten pakken.”

Max_Verstappen_Red_Bull_contra_Charles_Leclerc_Ferrari

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS