Formule 1

Het smaakt naar meer voor Jos Verstappen: "We gaan zeker door en hebben plannen voor volgend jaar"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2022 03:28 • Print artikel

Jos Verstappen kende een prima start van de Hellendoorn Rally, waar hij op vrijdagavond na de eerste zes proeven een vijfde positie in het algemeen klassement bezette, wist Verstappen op zaterdag nog een plekje te winnen en eindigde hij verdienstelijk als vierde tussen de nationale top. Met Harm van Koppen als copiloot aan zijn zijde in de Citroën C3 Rally2, komt Jos onder de vlag van DG Sport Competition uit voor Verstappen.com Racing.

Jos Verstappen

Jos vertelt op Verstappen.com waarom hij na een aantal wedstrijden in België nu voor het eerst in Nederland aan de start staat: “Ik ben hier om ervaring op te doen en zoveel mogelijk te rijden. Hellendoorn is een van de mooiste en de grootste rally van Nederland, vandaar dat ik hier aan de start sta.”

Jos Verstappen

Het is je debuutjaar in de rallysport en je bent nog lerende. Wat is de grootste uitdaging, het rijden met een copiloot? Jos: “Dat de notes bij mij aankomen. Maar ook het maken van de notes. Vrijdagavond was het donker en nat en het regende, je ziet eigenlijk niet waar je heen moet. In zo’n situatie ben je zo geconcentreerd op het rijden, dat het af en toe moeilijk is om de aanwijzingen van Harm te verwerken. Dat heeft met ervaring te maken in het luisteren naar en verwerken van notes. Ik ben tevreden. We hebben veel meegemaakt, want het is heel glad. Ik vind wel dat het nog iets beter moet, maar dat komt wel. Daarom doen we ook mee, om die ervaring op te doen.”

“Tijdens de verkenning in Hellendoorn lag het parcours er mooi bij, maar er kwam regen", legt Verstappen uit. "Er wordt dit jaar meer gesneden, dus het is allemaal modderiger in de haakse bochten. Dat maakt het veel moeilijker, ook omdat we met slicks over het zand gaan. Dat is even wennen en een uitdaging.”

Jos Verstappen

Smaakt het naar meer, ga je volgend jaar mee door? “Ja, ik beleef er heel veel plezier aan. We gaan zeker door en hebben plannen voor volgend jaar, die we nu met het team bespreken. We blijven rally rijden, want dit is leuk."

Bekijk HIER diverse VIDEO'S van Jos Verstappen in de race en rallysport!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS