Formule 1

Het opmerkelijke talent van Lewis Hamilton: "Niemand had het doorzettingsvermogen om jaar-in-jaar-uit te blijven presteren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2020 21:10 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft met zeven wereldtitels Michael Schumacher geëvenaard en behoort nu tot de grootste coureurs ter wereld. Hoe denkt zijn voormalig engineer Paddy Lowe over de prestaties van zijn landgenoot? “Bij een enkele titel zou je kunnen zeggen: ‘Oké, dat was makkelijk voor hem’”, zegt Lowe over de wereldtitels van Hamilton. “Maar ze waren niet allemaal gemakkelijk. En er spelen ook andere factoren een rol. Bijvoorbeeld uithoudingsvermogen en consistentie. Om er zeven te winnen heb je een hele bijzondere consistentie en doorzettingsvermogen nodig”.

Lewis_Hamilton_yes_7x_F1_wereldkampioen

De Brit werkte zowel bij McLaren als Mercedes met de zevenvoudig wereldkampioen. “Zijn bijzondere talent werd al aangetoond door het feit dat hij in zijn eerste negen races op het podium stond”, vervolgt de engineer. “Dat moet je in gedachten houden. We zien nu nog jonge coureurs die erg getalenteerd zijn, maar die niet dezelfde doorbraak maken. We vinden het behoorlijk opmerkelijk als ze een goed resultaat of zelfs een podium behalen in hun eerste seizoenshelft. Maar Lewis behaalde negen podiums in de eerste negen races.”

Behoort Hamilton volgens Lowe dan tot de grootste namen waarmee hij gewerkt heeft? “Lewis is de beste op basis van zijn resultaten”, vervolgt de Brit. “Ze spreken voor zich. De anderen waren stuk-voor-stuk geweldige coureurs en ik vond het leuk om met ze allemaal samen te werken. Om verschillende redenen. Maar niemand had het doorzettingsvermogen om jaar-in-jaar-uit te blijven presteren en meerdere kampioenschappen te winnen. Dat is wat Lewis van hen onderscheidt. Hij heeft grote offers gebracht om dat te bereiken. Zijn keuzes in het leven. Hij is volledig toegewijd aan zijn Formule 1-carrière.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS