Dakar

Het motto van Hans Weijs en Michiel Becx in de Dakar Rally is doorbijten en doorgaan

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 januari 2022 05:29 • Print artikel

Zoals voorspeld, zou de etappe van woensdag 12 januari een pittige klus worden voor de navigatoren. Het doolhof tussen Wadi Ad Dawasir en Bisha waarop Tim Rietveld en Edwin Kuijpers zich voorbereid hadden, bleek een ware uitdaging. Maar de twee teams hebben zich weer kranig geweerd. Naarmate de Dakar Rally vordert, neemt ook het aantal uitvallers toe, maar Hans Weijs en Michiel Becx gaan stug door en dat siert niet alleen hun; ook de hele support-crew en de Arcane auto’s zelf verdienen een dik compliment.

Dakar 2022


Het zou ook een zware dag worden voor de coureurs, Michiel Becx en Hans Weijs. Met de stijgende temperaturen en een brandende zon, was het fysiek erg uitdagend. Ze doorkruisten enorme zandplateaus, bedwongen hoge duinen en reden vele kilometers door de immers bekende Wadi’s (rivierbeddingen). Er zat ook een bergroute van wel 40 kilometer in, die uitnodigde om echt voluit “rally te rijden”. Beide teams vonden dat echt supergaaf om mee te maken.

Hans, Michiel, Tim en Edwin voelen zich nog fit, dus ze kunnen de laatste twee dagen van de rally nog vlammen. Kunnen we van Arcane Factory Racing nog wat vuurwerk verwachten? Aan hun haast onmenselijk doorzettingsvermogen zal het niet liggen. Niets menselijks is ze echter vreemd. De één kijkt, als ze straks eenmaal terug zijn in Nederland, uit naar een bak Chinees, de ander smacht naar een friet speciaal.

Donderdag zullen we etappe 11 weer met belangstelling gaan volgen. Dan wordt er een route rondom de stad Bisha gereden. Dit wordt de potentieel zwaarste dag, rij-technisch gezien, omdat in deze special de hoogste en zachtste duinen van de hele Dakar 2022 zijn opgenomen. De opdracht luidt dan ook: volharden en veel gas geven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS