Formule 1

Het kan een zooitje worden bij Ferrari: "Gaat Vettel naar teamorders luisteren, als-ie weet dat hij toch vertrekt?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2020 19:17 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Pastor Maldonado verwacht in 2020 problemen met de coureurs bij Ferrari. Het Italiaanse team en Sebastian Vettel kondigde nog voordat er maar een Grand Prix verreden is, dat ze aan het einde van het jaar uit elkaar gaan. Waarschijnlijk zorgt dat voor spanning tussen de Duitser en zijn teamgenoot Charles Leclerc. “Beide coureurs hadden vorig jaar al problemen met elkaar”, zegt de voormalig Williams F1- en Lotus-coureur tegen het Spaanse Marca.

Lecelerc vettel F1 Ferrari

“Wie kan garanderen dat dat dit jaar niet weer gaat gebeuren, als Vettel weet dat hij toch gaat vertrekken? Wanneer je al zo’n aankondiging hebt gedaan, hoe ga je dan om met het racen? Gaat Vettel naar teamorders luisteren? We weten het niet, dus weet ik het ook niet. Het kan een grote zwakte voor het team zijn, zoals het vorig jaar al was. Wanneer het seizoen start kan het een lastige situatie voor de bazen van het team en voor de coureurs worden.”

Opvallend is dat de Venezolaan zegt dat hij ooit gesprekken voerde met Ferrari. “We begonnen te praten met andere teams en één van hen was Ferrari”, vertelt de 35-jarige oud F1-coureur. “We spraken lange tijd, maar er kwam een grote verandering in Maranello. Eerst vertrok Montezemolo en toen ook nog Stefano Domenicali, die de managers en leiders waren, en toen de nieuwe bazen kwamen, waren ze wat de weg kwijt en toen stopte alles.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS