Formule 1

Het is Williams, niet Haas, die de pole position heeft veroverd om in 2021 roze te worden

Uitgegeven door Peter Vader • 19 februari 2021 18:30 • Print artikel

De krant Kolner Express beweerde deze week dat met Aston Martin die voor dit seizoen overschakelde op een groene kleurstelling, het roze gekleurde Oostenrijkse waterbehandelingsbedrijf BWT zijn aandacht had gericht op een verhuizing naar Haas. Maar de Duitse omroep RTL zei dat die berichten "onjuist" waren. "Volgens onze informatie zal BWT het Amerikaanse raceteam Haas niet sponsoren", meldde RTL.

Williams nieuwe livery 2020
Geen wit-blauwe maar een roze Williams in 2021?

BWT op zoek naar F1-team
La Gazzetta dello Sport in Italië beweert dat BWT interesse had om zich in 2021 aan te sluiten bij het Alpine-team, maar die gesprekken leidden nergens naar. In feite zegt correspondent Lorenzo Pastuglia dat BWT nu "zeer dicht bij een overeenkomst met Williams is". "De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium en lopen tegen het einde", voegde het beroemde Italiaanse sportblad toe.

BWT sponsoring op de Racing Point 2020
BWT behalve in de Formule 1 ook actief in de DTM en de Formule 3

BWT en Williams, niet zo vreemd...
In het verleden reed niet alleen Racing Point in het roze rond, ook in de Formule 3 en DTM waren de auto’s onderweg in de ropvallend roze kleurstelling. De keuze van BWT voor Williams is niet zo vreemd. Williams rijdt met Mercedes-motoren en daar is Toto Wolff de baas. En laat het nou uitgerekend Toto Wolff zijn, die Racing Point toentertijd aan BWT koppelde, zodat Racing Point de Mercedes-motoren kon betalen. En zo is het cirkeltje weer rond...

Klik op onderstaande link voor een ander bericht over hetzelfde onderwerp:
Gaan Mick Schumacher en Nikita Mazepin van zwart naar roze bij hun Formule 1 debuut in 2021...

Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS