Formule 1

"Het gaat puur om de cijfers en de cijfers liegen niet! Ricciardo is niet zo snel als Verstappen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2020 19:02 • Print artikel

MARANELLO - Ferrari koos dit voorjaar voor Carlos Sainz met ingang van seizoen 2021. Hierdoor moet niet alleen Sebastian Vettel op zoek naar een ander team, maar zag ook Daniel Ricciardo hoe de deur bij de Scuderia voor hem wordt gesloten. Volgens motorsportjournalist Joe Saward is dit begrijpelijk.

Daniel Ricciardo Renault F1


Volgens de Brit heeft Sainz bij Toro Rosso bewezen dat hij bijna net zo snel is als Max Verstappen, maar ook iets voorzichtiger is en daardoor vaak de finish weet te bereiken. Een ideale kandidaat voor een tweede rijder naast Charles Leclerc.

Maar ook Ricciardo deed het niet slecht naast Verstappen bij Red Bull Racing. De Australiër had zijn naam als coureur echter al gevestigd toen Verstappen zich bij het team aansloot. Maar het verschil tussen de twee werd in de daaropvolgende jaren bij Red Bull groter en groter.

Saward vindt Ricciardo hierdoor aantoonbaar niet goed genoeg. "Persoonlijk zou ik ook Sainz verkiezen boven Ricciardo, hoewel hij een meer menselijke uitstraling heeft, iets wat Ferrari zeker zou kunnen gebruiken. Maar het gaat puur om de cijfers en de cijfers liegen niet. Daaruit kun je concluderen dat Ricciardo niet zo snel is als Verstappen", zei de autosportjournalist bij de Missed Apex Podcast.

Ricciardo heeft daarom zijn toevlucht gezocht tot McLaren, een beslissing waar hij volgens Saward nog steeds spijt van zou kunnen krijgen. Pat Fry, die de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de wederopstanding van McLaren, vertrekt naar Renault. Bovendien heeft Renault F1 nog steeds de potentieel diepe zakken van een grote autofabrikant achter zich.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS