DTM

Het gaat goed in de DTM: Nico Müller pakt zondagzege in Portimão, Mirko Bortolotti kampioenschapsleider

Uitgegeven door Peter Vader • 1 mei 2022 14:49

Portimão – Alles Nico Müller in de tweede DTM-race van het seizoen 2022! De Zwitser Nico Müller vierde zondag in Portimão zijn elfde overwinning in de DTM. De 30-jarige eindigde voor Felipe Fraga in de Red Bull AF Corse Ferrari. De Braziliaan won de Autohero Fastest Lap Award met 1:41.681 en verzekerde zich daarmee van een extra punt. Mirko Bortolotti kwam opnieuw als derde over de finish in de GRT Lamborghini. In het eindklassement leidt de Italiaan met 35 punten voor Müller (28 punten) en Lucas Auer (AUT/26 punten).

Racewinnaar Nico Müller, Team Rosberg, Audi

Bij de start verdedigde Müller consequent zijn voorsprong aan de binnenkant tegen Bortolotti, nadat hij in de ochtend al de snelste was in de kwalificatie. De runner-up van 2019 en 2020 was blij met zijn eerste DTM-overwinning sinds november 2020 op Hockenheim: "Ik ben gewoon heel blij, we hebben er zo hard voor gewerkt. We weten hoe zwaar dit kampioenschap dit jaar is, dus we zijn des te blijer dat we deze overwinning hebben behaald."

De 29 topcoureurs boden ook het beste autosportentertainment in de tweede race in de Algarve, met tal van inhaalmanoeuvres. Onder de winnaars in de race waren Walkenhorst BMW-rijder Marco Wittmann (GER), die opschoof van de zevende naar de vierde plaats, en titelverdediger Maximilian Götz (GER), die vanaf P10 startte in de WINWARD Mercedes-AMG en vijfde werd voor Kelvin van der Linde (RSA) in de Audi van Team ABT Sportsline. Als beste Porsche-rijder kwam de Belg Laurens Vanthoor van SSR Performance als zevende over de finish. De winnaar van de vorige dag had pech: Lucas Auer moest een ronde later direct na zijn verplichte pitstop naar de pits en finishte als 22e.

null
Recordaantal deelnemers bij de seizoenopener in Portimão

Rally-icoon Sébastien Loeb (FRA) eindigde de race in de AlphaTauri AF Corse Ferrari op de achttiende (18e) plaats, drie plaatsen voor hem stond David Schumacher (GER, WINWARD Mercedes-AMG), die een lange eerste stint leidde en uiteindelijk negen plaatsen goedmaakte en van 24 naar 15 reed.

Kampioenschapsleider Mirko Bortolotti (Lamborghini) trok natuurlijk een positieve conclusie uit het openingsweekend na zijn twee derde plaatsen: "Gisteren voelde het als een nederlaag, vandaag een beetje als een overwinning. Het was een absoluut zwaarbevochten race. Ik kijk nu echt uit naar de Lausitzring, het circuit is de afgelopen jaren goed voor me geweest – ook al is de DTM-versie met Bocht 1 nog uitdagender." Het DTM-seizoen 2022 omvat in totaal 16 races, met de volgende twee races gepland voor 20-22 mei. Dan zullen de DTM-coureurs van wereldklasse door de steile bocht jagen op de DEKRA Lausitzring Turn 1 powered by Autohero.

null
V.l.n.r. Kimmo Liimatainen (Team Principal Team Rosberg), P2 Felipe Fraga (BRA), P1 Nico Müller (SUI), P3 Mirko Bortolotti (ITA)

Uitslag_race_zondag_DTM_Portimao

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!