Formule 1

Het gaat beter bij Mercedes, maar het is nog niet vlekkeloos...

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2022 13:10 • Print artikel

Het gaat langzaam maar zeker beter bij Mercedes, maar dat wil niet zeggen dat het vlekkeloos gaat. Sterker nog: Toto Wolff en consorten snappen nog steeds vrij weinig van al het gestuiter van de Mercedes W13. Een vijfde en achtste plek voor Mercedes tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-BrittanniŽ was niet om over naar huis te schrijven, maar toch zag Mercedes er tijdens de sessie zo nu en dan sterk uit. De regen vond Toto Wolff overigens geen probleem, zo meldde hij in een bericht van RacingNews365.

Mercedes_tijdens_regenachtige_kwalificatie

"Op alle vlakken verbeteren"
"Het maakte niet uit voor ons. Want we moeten op alle vlakken onszelf verbeteren, in alle omstandigheden. In Canada waren we best goed in de regen, dus we vonden het oke dat het hier regende. Voor iedereen waren het dezelfde omstandigheden, dus wat er ook op ons afkwam, we vonden het oke." Aan het einde van Q3 sloeg Mercedes echter de plank mis toen ze kozen voor een cool down lap voordat ze weer aanzetten voor een laatste poging. Dat had niet het gewenste effect. Anders had het team volgens Wolff kans gehad op veel betere startposities.

"Je weet het nooit"
"Het zag er goed uit, tot aan de laatste ronden. We hadden een auto, denk ik, die goed genoeg was voor de eerste startrij of de top drie. Uiteindelijk viel het niet samen, totaal niet, en daarom ben ik om eerlijk te zijn best wel teleurgesteld met het resultaat. Als we verder waren doorgegaan en geen rustig ronde hadden gereden, dan hadden we in de Top-3 kunnen eindigen. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar dan waren het hele goede rondes geweest."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS