Formule 1

Het gaat Hamilton nog steeds niet voor de wind sinds hij de WK-titel verloor aan Max Verstappen: "Wachten tot het een keer omslaat"

Uitgegeven door Bart • 9 mei 2022 17:23 • Print artikel

Lewis Hamilton zit er mentaal nog altijd aardig doorheen. Voor de camera reageert de Brit dat hij iedere dag hard zal blijven werken, maar tussen de regels door proef je de teleurstelling en negativiteit. Die begonnen in december toen hij de wereldtitel verloor aan Max Verstappen en die zijn door de magere W13 alleen maar erger geworden. In Miami werd het opnieuw niet de race van Hamilton die achter zijn teamgenoot George Russell als zesde over de finish kwam.

Lewis Hamilton George Russell


"Als team hebben we goede punten gescoord", zo begint Hamilton zijn terugblik nog positief. "Die nemen we mee en we moeten door. Ik had veel pech met de safety car. Het is wachten tot het geluk een keer omslaat. Tot die tijd blijf ik zo hard mogelijk werken als ik kan."

Russell startte vanaf P12 op de harde band en profiteerde van de safety car na de crash van Lando Norris en Pierre Gasly. Hamilton: "George reed een geweldige eerste stint op de harde band. Achteraf was de harde band de beste band voor de race. George kwam goed terug van P12 en met een vijfde en zesde plaats hebben we goed gescoord. Ik was een beetje sitting duck in ons onderlinge gevecht, maar hij deed het ook goed."

Over het nieuwe circuit in Miami was Hamilton goed te spreken. "Het circuit is geweldig. De chicane is niet ideaal, maar dat is dan ook het enige minpuntje van deze baan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS