Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Het eerste Nederlandse succes is binnen: Larry ten Voorde op pole position in Monaco

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2021 04:23

Alle ogen zijn dit weekend natuurlijk gericht op Max Verstappen, die maar al te graag een podium in Monaco wil toevoegen aan zijn CV. Maar voorlopig is het eerste Nederlandse succes binnen met die andere Nederlander, Larry ten Voorde! De man uit Enschede wist tijdens de laatste kwalificatie op vrijdagmiddag de pole positon te pakken bij de Porsche Supercup.

Porsche Supercup Monaco_pole_position_Larry_ten_Voorde


Hij had de situatie vanaf de eerste minuten onder controle en reed een lage 33″ die voor niemand meer te overtreffen was. Ondanks een spannend einde van de kwalificatie, waarin Boccolacci en Evans heel dichtbij kwamen, behield de Nederlander de volledige controle over de situatie. Hij draaide van vreugde over zijn behaalde resultaat zelfs een donut bij de Rascasse, terwijl de geblokte vlag al was gezwaaid. Ook Latorre probeerde de Nederlander te benaderen, maar hij werd tijdens zijn poging gehinderd door ‘langzaam verkeer’ en dat degradeerde hem naar de zesde plaats. De eerste Nederlandse pole in Monaco is binnen. Nu Max Verstappen nog...

Larry_ten_Voorde_Monaco_bovenaanzicht

Larry_ten_Voorde_pole_position_Monaco_Porsche_Supercup



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS