Formule 1

"Het contract van Sebastian Vettel bij Aston Martin heeft ongetwijfeld een gelijkheidsclausule"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2020 15:12

Helmut Marko sprak onlangs zijn zorgen uit over de toekomst van Sebastian Vettel bij het team van Aston Martin. Volgens de Red Bull-topman wordt Lance Stroll - de zoon van de eigenaar - nu enorm voorgetrokken op Sergio Perez. De Mexicaan krijgt volgens Marko pas nieuwe onderdelen als er drie versies beschikbaar zijn. De eerste update gaat naar Stroll en de tweede variant geldt als reserve-onderdeel voor de auto van de Canadees. Volgens Nick Heidfeld heeft de viervoudig zonder twijfel daar afspraken over gemaakt in zijn contract.

Sebastian Vettel


Volgens Heidfeld kan het een gevaar worden als je teamgenoot de zoon van de eigenaar is. "Dan moet je enorm voorzichtig zijn", aldus de oud-coureur in zijn column voor Sky Deutschland. "Het is erg aannemelijk dat de zoon van de eigenaar voorgetrokken wordt. Perez heeft daar al over geklaagd dat hij pas updates krijgt als de reserve-onderdelen van Stroll klaar zijn."

"Maar ik ben er zeker van dat Sebastian zijn voorzorgsmaatregelen heeft genomen", aldus Heidfeld. "Het contract van Sebastian Vettel bij Aston Martin heeft ongetwijfeld een gelijkheidsclausule. Iets anders zou me verbazen of erg vreemd zijn. Sebastian zal echt niet zo naïef zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS