Formule 1

Het blijft koffiedik kijken met Daniel Ricciardo: een jaartje pauzeren of toch maar als een haas naar Haas?

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2022 17:03 • Print artikel

Het blijft koffiedik kijken rondom Daniel Ricciardo. Zijn toekomst blijft erg onzeker, waarbij de AustraliŽr eigenlijk geen beslissing kan nemen over het feit dat hij maar eens een jaar sabbatical gaat of dat hij toch weer in een F1-stoeltje wil plaatsnemen. Bij McLaren heeft hij nog maar zes races te gaan, voordat hij plaats moet maken voor de talentvolle Oscar Piastri, die met Piastrigate alle aandacht op zich wist te vestigen nog voordat hij zijn officiele entree in de Formule 1 maakt.

Daniel_Ricciardo_winnaar_GP_Italy_2021


Een jaartje pauzeren?
Momenteel lijkt Ricciardo's enige realistische optie het team van Haas te zijn. Hij heeft hierover een telefoongesprek gehad met Haas-teambaas Guenther Steiner, voorafgaand aan de Hongaarse Grand Prix. Steiner is een bewonderaar van de Aussie, maar ziet het nut er niet van in om te proberen Ricciardo te contracteren, terwijl de McLaren-coureur niet zeker weet of hij een pauze wil nemen of niet. Daniel Ricciardo over de huidige situatie in een bericht van Formula1news: "Het zijn eigenlijk twee scenario's. Ik krijg een contract bij een team dat goed voelt voor mij en het is allemaal logisch of ik zit een jaar aan de zijlijn en werk dan richting 2024.Ē De AustraliŽr weet het dus gewoon Ťcht niet.

Wat zijn de mogelijkheden?
De mogelijkheden liggen voor 2023 niet voor het oprapen. Williams lijkt waarschijnlijk Nyck de Vries of F2-coureur Logan Sargeant een stoeltje te gaan geven. AlphaTauri heeft ook serieuze interesse in De Vries. Dat laat alleen Alpine en Haas over als mogelijkheden, waarbij Zhou gegarandeerd zal worden behouden door Alfa Romeo. Alpine lijkt ook onwaarschijnlijk, met Pierre Gasly als hun favoriet om Fernando Alonso te vervangen. Blijft over het team van Haas. Nico Hulkenberg en Antonio Giovinazzi worden ook in verband gebracht met Haas, waarbij er ook nog steeds een kans" is dat Mick Schumacher wordt behouden. Ricciardo's beste kans om een plaatsje op de grid te bemachtigen zou in 2024 kunnen komen, omdat een aantal coureurs aan het einde van volgend seizoen 2023 zonder contract zitten. Maar er is misschien toch wel wat te zeggen voor een jaartje zonder Formule 1 in 2023. Zijn huidige liefdesrelatie met Heidi Berger, de dochter van DTM-baas Gerhard Berger, zou hem wel eens kunnen verleiden tot een tijdelijke overstap naar de DTM. Hij zou daarmee niet de eerste zijn, recentelijk zagen we Alex Albon dit ook al doen. En ook vanuit de Nascar-serie zou er ook al interesse getoond zijn voor de Honey Badger. Even afwachten maarÖ

Haas_F1_track

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS