Karting • Chrono

Het ID Engines ABC: Budget vriendelijke, lichte motoren met unieke technologie

Uitgegeven door Bart • 6 juni 2021 09:30 • Print artikel

ID Engines groeit ook in tijden van corona gestaag door. Als het NK 4-takt dit jaar gaat losbarsten, kun je deelnemen aan de ID Rocky, ID Engines Junior, ID Engines Senior en ID Engines Shifter. Vandaag bereiden de karters zich tijdens de Kartexperience voor op de kartbaan van Strijen op het naderende NK van eind Juni, dat ook op Strijen wordt gehouden.

Arthur Dontje

Initiator Arthur Dontje legt uit wat zo'n dag inhoudt. "Het is echt een heel leuk concept. 's Ochtends trainen, daarna kwalificatie en in de middag twee manches. De kinderen leren hier echt goed karten en goed trainen. Het is een goed concept om het racen toch nog voort te kunnen zetten tijdens deze moeilijke Covid-tijd. Als je kijkt naar het aantal rijders, tegen de 100, is het ongelofelijk mooi hoeveel mensen graag willen rijden. En dat in een weekend waarin ook races in Genk en Mariembourg aan de gang zijn."

ID Engines heeft onlangs een Kart ABC opgezet. "Hierin vertellen we je op een simpele manier hoe het karten in elkaar zit. Ook als je weinig budget hebt, kun je met dit concept toch ver komen. Je kunt een dagje komen trainen. Daar betaal je een bedrag voor, plus baanhuur. Dat is echt heel leuk om een keer te doen en die ervaring op te doen."

ID Engines Kart Academy

"Daarnaast zoeken wij nog rijders voor de ID Engines Senior-klasse voor het NK", zo legt Dontje uit. "Er zijn nog acht plaatsen te vergeven. Wie interesse heeft, kan op de site van ID Engines meer informatie vinden. We nemen onmiddellijk contact met je op en plannen direct een test voor je in. Testen doen we iedere week, op diverse plaatsen in Nederland. Zo hebben we afgelopen vrijdag nog getest met de Shifter in Berghem. De bandentest is goed verlopen. We zijn al 11 Shifter-karts aan het bouwen. Die zullen volgende week klaar zijn en dan gaan we ze per twee laten testen. Als het NK begint, zullen we er zeker klaar voor zijn."

Ook heeft Dontje een gloednieuwe servicebus voor de ID Engines. "Ik ben trots op onze nieuwe servicebus. We worden steeds groter en krijgen steeds meer rijders. Ze willen allemaal de juiste service en kunnen hier met al hun vragen terecht. De motoren kunnen hier niet in meegenomen worden naar het circuit. Die gaan uiteraard in de truck mee. We kunnen hier wel promotie mee doen, bijvoorbeeld bij kartscholen. Dan geven we uitleg hoe je verder kunt komen in de kartsport. En dan nog een leuk nieuwtje: In september staan we ook op Circuit Zandvoort in het weekend van de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS