Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het Formule 1-team van Alpine gaat profiteren van dubbelprogramma: "Het is een ander verhaal..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2022 10:52 • Print artikel

Alpine komt in 2024 naar het FIA World Endurance Championship. Daarmee heeft het Franse automerk een dubbelprogramma naast de Formule 1. Volgens Alpine-directeur Laurent Rossi gaan deze twee programma’s elkaar keurig aanvullen.

Alpine_A480_-_boven_zij_aanzicht_Tests_Sessions_on_the_Motorland_circuit_2

“Bovenal, het is onze wereldwijde zichtbaarheid dat ons in staat stelt om te produceren in landen die belangrijk voor ons zijn”, aldus Rossi tegen Motorsport-Total. “Enduranceracen is soort van aanvulling op de Formule 1.” Alpine heeft toegezegd om in 2024 en later met een hypercar naar het FIA World Endurance Championship te komen. Waarbij zij het op gaat nemen tegen merken als Toyota en merken die terugkeren zoals Audi, Peugeot en Porsche. Laurent Rossi zegt dat ze niet veel geld uitgeven aan het FIA WEC, wat betekent dat het een aanvulling kan zijn op een andere raceklasse. Het team gaat ook rijden met de naam van Alpine, maar de hele operatie wordt uitgevoerd door Signatech.

Alpine_F1_GP_Spanje

“Het is een iets ander verhaal, omdat het team niet Alpine is”, vervolgt Rossi. “Het is een partner, Signatech, die dat voor ons doet. Dus we hebben niet alles onder controle. We leggen ons vertrouwen in hun handen en leveren hen de aandrijving. Met beperkte aanvullende investeringen kunnen we veel voordelen tussen de Formule 1 en het endurance racen krijgen, omdat de Alpine straatauto’s waarschijnlijk een groot deel van de technologie uit deze twee gebieden gaan krijgen.

Alpine_A110_GT4s_in_the_GT4_European_Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS