Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het FIA WEC organiseert een dubbele race in Bahrein: "Verschil van dag en nacht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2021 14:20 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship wordt dit jaar met een dubbele race in Bahrein afgesloten. Op 30 oktober wordt de 6 uur van Bahrein verreden, die het weekend daarna gevolgd wordt met een race die 8 uur duurt. Na consultatie van alle WEC-teams en de collectieve feedback overwogen hebben, is besloten om beide races op het traditionele circuit van 5,4 kilometer te rijden. In het eerste weekend zijn 25 punten te halen en in de finale 38 punten. De kampioen wordt op 6 november gehuldigd.

Bahrain-international-circuit-picture-foto_by_construction_week

Vervolgens is op 7 november de rookietest. Daar kunnen teams hun coureurs laten testen in de Hypercar, LMP of GTE. Het tweede raceweekend in Bahrein komt in de plaats voor de 6 uur van Fuji die vanwege de Covid-19 pandemie is geannuleerd. De race in Japan houden was onmogelijk vanwege de vele logistieke beperkingen.

“Het wordt interessant om te zien hoe de verschillende strategieën door de teams worden toegepast bij de dubbele races”, aldus FIA WEC-directeur Frédéric Lequien. “Het gaan beslist twee verschillende races qua karakter zijn, waarbij de ene compleet in daglicht wordt verreden en de seizoenfinale veel later, in de avond eindigt. We kijken ook uit om terug te keren naar het koninkrijk van Sheikh Salman en zijn team en om daar de wereldkampioenen te kronen aan het einde van onze eerste dubbele race.”

BahreinOverview

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS