Formule 1

Het persoonlijke verhaal van Yuki Tsunoda komt in een gesigneerde (Manga) stripreeks 'De Yuki Trilogie' tot leven

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 september 2023 07:01

Yuki Tsunoda onthult in een limited-edition striptrilogie waarom hij nooit verwacht had autocoureur te worden. Het persoonlijke verhaal van de Formule 1 coureur komt in de exclusieve, gesigneerde stripreeks "De Yuki Trilogie" tot leven, waarvan een beperkt aantal exemplaren nu geveild wordt op Catawiki, tot 1 oktober. De wereld van de Formule 1 komt in aanloop naar de GP van Japan samen met de mangakunst in een bijzondere samenwerking die een inkijkje geeft in het persoonlijke verhaal van Yuki Tsunoda. Catawiki, de toonaangevende online marktplaats voor bijzondere objecten, keert vandaag terug naar zijn stripboekwortels en presenteert een exclusieve, limited-edition stripserie genaamd “De Yuki Trilogie”. Hierin staan het leven en de avonturen van de Scuderia AlphaTauri’s coureur centraal; van de onverwachte start van zijn racecarrière, tot zijn meest persoonlijke off-grid-momenten. De exclusieve, door Tsunoda gesigneerde, stripreeks is van 20 september tot en met 1 oktober verkrijgbaar in een speciale veiling op Catawiki.

Yuki Tsunoda Manga Yuki Trilogie

De trilogie is met precisie en passie gemaakt door de bekroonde mangakunstenaar Inko Ai Takita en is gebaseerd op Tsunoda’s persoonlijke verhaal. Het werk geeft fans een kijkje in de opwindende carrière en het privéleven van Yuki Tsunoda. De eerste strip onthult dat Tsunoda nooit gedacht had coureur te worden, totdat hij achter het stuur kroop. Het tweede werk laat zijn diepe nationale trots zien die hem nauw aan het hart (en hoofd) gaat met een uniek helmontwerp waarin het Japanse esdoornblad verwerkt is. In de derde strip neemt Tsunoda ons mee off track en laat hij zien wat zijn belangrijkste passies zijn: zo is hij een fervent saunaliefhebber en heeft hij een voorliefde voor het kipgerecht zoals zijn moeder die maakt.

Yuki Tsunoda Manga Yuki Trilogie

“De eerste keer dat ik achter het stuur zat, werd ik op slag verliefd”, vertelt Scuderia AlphaTauri coureur Yuki Tsunoda. “Het voelt voor mij zowel nostalgisch als opwindend om mijn verhaal nu door de lens van manga te zien. Het geeft een nieuwe blik op mijn verhaal”.
"Het was zowel een uitdaging als een eer om Yuki Tsunoda's boeiende verhaal in manga te verbeelden. "De essentie van zijn verhaal, gekenmerkt door passie, vasthoudendheid en veerkracht, spat van elke pagina af," zegt kunstenaar Inko Ai Takita.

Naast deze strips hebben fans en verzamelaars de kans om exclusieve memorabilia van Yuki Tsunoda te bemachtigen op Catawiki, zoals de gesigneerde handschoenen die hij tijdens de aankomende Grand Prix van Japan zal gebruiken, zijn racepakken uit 2021 en 2022 en andere gesigneerde racekleding. Daarnaast worden waardevolle items uit de archieven van Scuderia AlphaTauri en Scuderia Toro Rosso geveild, zoals een originele STR5 raceauto, een racepak van Max Verstappen en nog veel meer. Een deel van de opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan de non-profit stichting Wings for Life, die zich inzet voor onderzoek naar ruggenmergletsel.

Yuki Tsunoda Manga Yuki Trilogie

"De invloed van Formule 1 reikt verder dan alleen het racen en verovert wereldwijd de harten van popcultuurfans. Het is geweldig om dit nu te combineren met manga, een ware Japanse kunstvorm", zegt Frédéric Caufriez, category manager popcultuur bij Catawiki. “Het maakproces van deze bijzondere comics-trilogie door de vakkundige Inko Ai Takita bracht bovendien de nodige nostalgie met zich mee voor Catawiki. Hiermee gaan we terug naar waar het allemaal begon voor ons platform; dé plek voor stripboeken," besluit Caufriez.

Yuki Tsunoda Manga Yuki Trilogie

De veiling heeft als doel de wereld van Formule 1 dichter bij de fans te brengen en is onderdeel van een samenwerking tussen Catawiki en Scuderia AlphaTauri. Met een reeks van vijf online veilingen die in de loop van dit jaar plaatsvinden, willen beide partijen meer dan 300 waardevolle Formule 1 verzamelobjecten een nieuw thuis geven. De eerste twee veilingen behaalden ongekende resultaten op Catawiki en trokken in totaal bijna 300.000 bezoekers. Dit weerspiegelt de rage rondom sportmemorabilia waar de marktplaats momenteel getuige van is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS