Formule 1

Het belooft veel goeds voor de toekomst in de Formule 1: Forza Ferrari!

Uitgegeven door Peter Vader • 28 september 2023 17:02

Jaar na jaar kunnen de resultaten van Ferrari in de Formule 1 iets beter zijn. Maar hoe ze gebeuren, kan heel goed nieuws zijn voor de Tifosi. Er hangt al een paar maanden Red Mist rond Ferrari. Het bleek beter om niet alleen maar de druk op het team op te voeren, zoals de norm was geworden. Het seizoen 2022 was spectaculair afgelopen met de late troonsafstand van Binotto uit zijn schrikbewind. En dus is nu het motto: geef Fred Vasseur en zijn mannen liever de ruimte om te herbouwen. Er valt nog steeds niet veel van te zeggen, maar het weinige dat er is, lijkt goed. Kijk maar eens naar een jaar geleden, toen het team leed onder idioot management en de strategie van de kleuterschool, terwijl ze de kansen op de beste Formule 1-Ferrari voor een paar jaar en één van de beste jonge coureurs op de grid, verspeelden. De auto was geweldig, de coureurs goed. Het team..., laten we het daar maar niet meer over hebben.

Goeds voor de toekomst: Forza Ferrari foto 1

Niet de beste…
Nog een seizoen en de SF-23 is niet bepaald de beste Ferrari-raceauto ooit. Dat klinkt recalcitrant en geheimzinnig, maar het team heeft moeite om het beste eruit te halen. Toch zijn de resultaten beter tijdens de eerste paar races sinds de F1 terugkwam van de vakantie van 2023. Een paar poles en ook een raceoverwinning. Carlos Sainz heeft op het vlak van de coureurs alles goed in de gaten gehouden en zich gemanifesteerd als snel en betrouwbaar.

Bijna net zo goed
Ja, de resultaten van vorig jaar waren op dit moment bijna net zo goed, met een drietal poles en een flink aantal podia. Maar dat was met een auto die had moeten winnen en inderdaad had moeten strijden voor het kampioenschap. Dit jaar stond hij op pole en won hij een race terwijl velen dachten dat hij er niet eens in de buurt van zou komen.

Het ziet er beter uit
Doet het team het beter met slechter materiaal? Neem dat allemaal in overweging, vooral het Binotto-casino, en het begint er een stuk beter uit te zien voor Ferrari. Frederic Vasseur heeft langzaam en krachtig een veel beter team om hem heen opgebouwd. Nee, het was niet perfect, maar als je dit jaar vergelijkt met vorig jaar, dan valt er van de managementkant niet veel te zeggen. Vorig jaar was het een schande.

De nieuwe Scuderia Ferrari heeft zich weten te ontdoen van alle ingrediënten die het team zuur lijken te maken. Vervangen door nieuwe vaardigheden. Dat verdient beslist een pluim! En dat belooft veel goeds voor de toekomst. Forza Ferrari!

Goeds voor de toekomst: Forza Ferrari foto 2

Goeds voor de toekomst: Forza Ferrari foto 3Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS