DTM

Hervormde DTM met op GT3 gebaseerde auto's keert in 2021 terug naar Assen + KALENDER DTM 2021

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 november 2020 13:40 • Print artikel

De DTM gaat in 2021 over op GT3 gebaseerde auto’s. In september bracht het Duitse kampioenschap al een concept van de GT Pro-regels uit, waarbij het aantal pk’s naar 600 verhoogd moest gaan worden. Dit stond wel in de regels vermeld die toen werden uitgebracht. Nadat de DTM al had ingestemd met rollende starts, maakte het nu echter niets bekend over een upgrade naar 600 pk. Ook in de daaropvolgende persconferentie hield DTM-directeur Gerhard Berger zich op de vlakte.

DTM Assen

Daarnaast werd in de aanloop naar de seizoensfinale in Hockenheim bekend gemaakt dat er een systeem van succesballast komt, naast het Balance of Performance-systeem. De beste drie coureurs van het kampioenschap krijgen handicaps van respectievelijk 25 kg, 18 kg en 15 kg voor de volgende race.

Het weekend format blijft echter hetzelfde met twee races van 55 minuten. Daarnaast wordt het platform uitgebreid met vijf pijlers: DTM, DTM Trophy, DTM Electric, DTM Classic en DTM Esport.

“De autosport en mobiliteitssector bevindt zich in een transitiefase”, aldus DTM-directeur Gerhard Berger. “Daarom implementeren we nu een progressieve diversificatie van het portfolio van onze serie voor een bewuste toekomst die het hoogste eist en innovatieve trends combineert. We zullen zorgen dat het DNA van de legendarische DTM behouden blijft met fascinerende wiel-aan-wiel motorsport.”

“Traditionele motorsport voor jong en oud blijft een vast onderdeel van het DTM-platform, van de DTM Trophy via klassieke races tot DTM Esports. Als aparte raceserie zal in de toekomst de innovatieve en volledig elektrische DTM Electric worden toegevoegd.”

“Al met al is het een sterk pakket met vijf hoogwaardige elementen, waarmee we het DTM-platform naar een veelzijdige toekomst zullen leiden.”

Tegelijkertijd kondigde de DTM ook een kalender van negen raceweekeinden aan voor 2021, welke van start gaat op Igora Drive in Rusland. Een evenement wat oorspronkelijk gepland stond voor 2020, maar werd afgeblazen vanwege de wereldwijde Corona pandemie. De Norisring wordt weer in juli verreden, terwijl de Red Bull Ring in Oostenrijk bezocht wordt. De race op Spa-Francorchamps lijkt een eenmalige uitstap geweest te zijn. Overigens is Assen weer van de partij in het weekend van 17-19 september.

2021 DTM kalender

28-30 mei Igora Drive, St. Petersburg (RUS)*
11-13 or 18-20 juni Monza (ITA)
2-4 juli Norisring (DUI)
23-25 juli Lausitzring Grand Prix (DUI)
6-8 augustus Zolder (BEL)
20-22 augustus Nurburgring (DEU)
3-5 september Red Bull Ring (AUT)
17-19 september Assen (NED)
1-3 oktober Hockenheim (DUI)

* Nog te bevestigen/onderheving aan goedkeuring van de FIA

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS