Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Hemel en aarde bewogen om Rinus van Kalmthout in de USA te krijgen voor IndyCar-debuut: "Zelfs mensen in het Witte Huis"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 3 juni 2020 05:09 • Print artikel

Er is hemel en aarde bewogen om Rinus van Kalmthout in de Verenigde Staten te krijgen zodat hij aankomende zaterdag toch zijn debuut kan maken in de IndyCar Series in Texas. Op de valreep! Na grote inspanningen van vele mensen kreeg Rinus VeeKay groen licht om af te reizen, zei het via een omweg en twee weken quarantaine in Mexico, door naar de VS.

Rinus VeeKay van Kalmthout Indy Car Series 2020

Rinus “VeeKay” van Kalmthout arriveerde vandaag in Amerika, waar hij komend weekend zijn debuut maakt in de IndyCar Series. Rinus vloog naar Dallas vanuit Cancun in Mexico, waar hij de afgelopen twee weken in quarantaine zat in de hoop om zo - op de valreep - naar de Verenigde Staten te mogen reizen. Op dinsdagavond, kort na middernacht Nederlandse tijd, arriveerde in Dallas.

“Ik ben enorm opgelucht dat ik eindelijk op weg ben naar Amerika”, liet Rinus vlak voor vertrek vanuit Mexico weten. “De afgelopen weken was het lang onzeker of ik wel naar Amerika zou kunnen reizen. Ik wist daarom ook niet of ik de eerste race wel zou kunnen rijden. Gelukkig ben ik nu op weg!”

Nadat in maart de openingsrace in St Petersburg (Florida) werd uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van COVID-19, bleef Van Kalmthout in Amerika. Pas toen bleek dat de seizoenstart van de Indy Car Series nog maanden op zich zou laten wachten, reisde hij terug naar Nederland.
Rinus van Kalmthout

Rinus: “Vanaf het moment dat duidelijk werd dat het IndyCar-seizoen op 6 juni alsnog van start zou gaan, wilde ik meteen teruggaan. Door alle reisbeperkingen was dat echter niet mogelijk. Er zijn vervolgens heel veel mensen wekenlang voor me bezig geweest, inclusief mijn vader, mijn manager, mijn team, maar ook Amerikaanse advocaten, een senator en zelfs mensen in het Witte Huis! Uiteindelijk ben ik twee weken geleden voor de zekerheid alvast naar Mexico gevlogen, om daar in quarantaine te gaan. Mijn personal trainer Raun Grobben is met me meegegaan, dus ik heb gewoon elke dag hard kunnen trainen, maar natuurlijk was het een bizarre situatie, omdat we nog steeds niet wisten of ik wel Amerika in zou komen en zou kunnen racen. Ik ben dan ook super blij. Ik ben topfit en goed uitgerust en ga me nu met het team voorbereiden op mijn eerste IndyCar-race.”

De IndyCar Series 2020 begint zaterdag aanstaande met de “Genesys 300” op de Texas Motor Speedway in Forth Worth. Rinus Veekay, zoals Van Kalmthout in Amerika wordt genoemd, komt uit voor Ed Carpenter Racing. Vanwege COVID-19 worden in Forth Worth de training, de kwalificatie en de race allemaal op zaterdag 6 juni verreden. Ook mag het publiek niet aanwezig zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS