Formule 1

"Helmut Marko zou wel wat aardiger mogen zijn, maar dat is zijn manier van werken"

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2021 05:09 • Print artikel

Red Bull nam eind vorig jaar afscheid van reservecoureur Sergio Sette Camara. De 22-jarige Braziliaan vervolgt zijn carrière in de Formule E bij Dragon Racing en hoopt ooit een tweede kans van Helmut Marko te krijgen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Red Bull een coureur die weggestuurd is weer in haar armen sluit.

Sergio Sette Camara


"Als Helmut Marko ziet dat je jezelf verbetert, staat hij altijd open om iemand een tweede kans te geven", zegt Sette Camara in een video van het Italiaanse F1 in Generale. "Red Bull kiest altijd voor de snelste coureur, de reden waarom je niet presteert, doet er niet toe. Zo werkt Helmut Marko nu eenmaal en ik kan dat wel begrijpen."

"Zelf zou ik het zeker anders aanpakken. Marko zou soms wel wat aardiger mogen zijn, maar dit is zijn manier van werken. Ik ben daar geen voorstander van. Red Bull investeert fors in het juniorenprogramma en ze zijn daar zeer succesvol mee. Marko levert al jaren goed werk. Kijk alleen naar Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel, maar daarnaast zijn er nog vele andere coureurs die door Red Bull zijn opgeleid."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS