Formule 1

Helmut Marko zou Helmut Marko niet zijn! "In 2021 vechten we zeker voor de wereldtitel, en dit keer echt!"

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2020 17:48 • Print artikel

Dit jaar had het jaar van Max Verstappen moeten worden. Zijn team Red Bull wilde van de Nederlander de jongste wereldkampioen ooit maken, maar die kans is door de superieure Mercedes in rook opgegaan. Helmut Marko zou Helmut Marko niet zijn om er weer forse uitspraken tegenaan te gooien. De Oostenrijker verwacht Verstappen in 2021 een kampioenschap winnende auto te kunnen leveren.

Max Verstappen


Na elf races heeft Verstappen een achterstand van 83 punten op Lewis Hamilton. De kans op de wereldtitel is miniem, maar de tweede plaats van Valtteri Bottas is nog wel binnen bereik voor de Red Bull-coureur. Dat verschil bedraagt 14 punten. "Met hetzelfde materiaal was Max dit seizoen wereldkampioen geworden", zegt Marko stellig bij het Duitse Sport1.

Voor komend jaar kan Red Bull de huidige auto doorontwikkelen en dus verwacht Marko er veel van. De ontwikkeling van de auto is namelijk hét domein van Red Bull. "We willen de auto nog verder optimaliseren dat we vanaf de start van volgend jaar echt kunnen aanvallen. Komend jaar vechten we zeker mee om de wereldtitel. En deze keer echt. De omstandigheden waren nog nooit zo goed als ze op dit moment lijken voor 2021."Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1, de auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS