Formule 1

Helmut Marko verklapt: "Max Verstappen heeft alweer in de auto op het circuit gereden"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2020 18:13 • Print artikel

Tijdens de gedwongen pauze door het coronavirus beperken de Formule 1-coureurs zich tot fysieke trainingen en simracen. Iets anders zat er maandenlang niet in. Ook Max Verstappen was ook veelvuldig in zijn eigen gym of simulator te vinden, maar nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, kan de Red Bull-coureur ook weer naar buiten.

Max Verstappen Red Bull


Verstappen's personal trainer was al die tijd in Monaco om hem te begeleiden. "Mijn trainer is hier in Monaco, dus op dat vlak heb ik heel weinig problemen", aldus Verstappen op de Instagram-pagina van Radio538 en zijn sponsor G-Star. "Ik zorg ervoor dat ik fit ben. Je weet maar nooit wanneer je er weer klaar voor moet zijn, dus je moet gewoon fit blijven. Ik ben geen ochtendpersoon, ik ben ook geen nachtpersoon, maar wel een avondpersoon. Ik sta liever om 9:00 uur dan om 7:00 uur op, want rond 10:00 uur begin ik met trainen en daarna train ik nog een keer extra in de middag."

Verstappen zei niet dat hij al weer op het circuit gereden heeft, maar Helmut Marko deed dat wel. De Limburger reed niet in een F1-auto, maar in een privéauto. "Met Max gaat het goed", reageert Helmut in gesprek met oe24. "Hij is fit, erg hongerig en kan niet wachten tot het seizoen weer gaat beginnen. Hij heeft zelfs alweer in een privéauto op het circuit geracet. De virtuele wereld waar Max de afgelopen weken in heeft geleefd, zal hem genoeg plezier hebben gebracht, maar natuurlijk is het niet te vergelijken met het echte werk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS