Formule 1

Helmut Marko stelt mening over Vettel bij: "We kunnen en willen hem niet betalen"

Uitgegeven door Bart • 13 mei 2020 17:40 • Print artikel

Kort na de bekendmaking van het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari werd Helmut Marko om een reactie gevraagd. Zou een terugkeer naar Red Bull mogelijk zijn? De adviseur stelde dat Red Bull geen plaats voor de 32-jarige Duitser heeft, omdat het al beschikt over Max Verstappen en Alexander Albon. Dat zei Marko in een reactie bij Autobild, maar bij Autosport laat hij een ander licht op de zaak schijnen. "We kunnen en willen Vettel niet betalen."

Sebastian Vettel


In het eerste interview zei Marko dat Red Bull al een potentiële wereldkampioen heeft in de persoon van Max Verstappen. Daar betaalt het Oostenrijkse team veel geld voor en nog een grootverdiener past daar niet bij. "We willen geen twee topcoureurs bij Red Bull Racing. Dat kunnen we ons financieel niet veroorloven. En we willen ook niet dat we het ons kunnen veroorloven."

Vettel zelf zei dinsdag dat geld geen rol had gespeeld in de beslissing om Ferrari aan het einde van het seizoen te verlaten. "Het bedrag dat Ferrari hem geboden heeft en dat Albon bij ons verdient, ligt nog altijd mijlenver uit elkaar", legt Marko uit. "We hebben Vettel ook laten weten dat onze situatie vast staat. Max is onze nummer één coureur. En twee topcoureurs kunnen we ons niet veroorloven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS