Formule 1

Helmut Marko spreekt van 'ongelooflijk' plan Verstappen: "Tijdens het diner begon Max ineens..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 08:00 • Print artikel

SOCHI - Max Verstappen onderscheidde zich opnieuw tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland door zich als enige niet-Mercedes-rijder op de mediumband te kwalificeren voor Q3. Een prestatie die niemand op vrijdag had zien aankomen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Toch was het Verstappen die vrijdagavond met dit plan kwam. Starten op de mediumband zal waarschijnlijk een groot voordeel zijn dit weekend, maar gezien de snelheid van Mercedes in de vrije trainingen werd ook aangenomen dat alleen zij dat zouden kunnen. Ook bij Red Bull Racing domineerde die gedachte.

"Tijdens het diner begon Max ineens te praten over het idee om zich te kwalificeren voor Q3 met de gele band. We dachten gisteren dat dat niet mogelijk was. Maar hij stond erop en beloofde het: Als je de auto in een bepaalde richting ombouwt, kom ik makkelijk in de top drie terecht", zegt Helmut Marko volgens f1-insider.com.

Een anekdote die niet alleen getuigt van veel zelfvertrouwen bij de Nederlander, maar ook laat zien wat voor een leidende rol hij nu heeft binnen het Red Bull-team. Dat dit dan ook goed uitpakt, zal dat alleen maar versterken. Marko kan dat alleen maar bewonderen. "Het is ongelooflijk", concludeert hij.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS