Formule 1

Helmut Marko pleit voor Red Bulls standpunt: "Ik was in Japan om een financieel concept..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2020 07:55 • Print artikel

Na Honda's aankondiging om de Formule 1 te verlaten, moet Red Bull Racing zich haasten om een andere motorleverancier te vinden of het project van Honda zelf voort te zetten.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Teamadviseur Helmut Marko werkt er dan ook hard aan om ervoor te zorgen dat Red Bull de motoren van Honda kan overnemen en zo Max Verstappen een competitief pakket te bieden. "Ik was in Japan om een financieel concept op te stellen over de vraag of en hoe we de motor vanaf 2022 zelf kunnen gebruiken. Het lijkt erop dat we dat aankunnen", zegt de adviseur tegen Auto Bild Motorsport.

Om het plan te laten slagen, is Red Bull niet alleen afhankelijk van Honda, maar ook van de andere teams in de Formule 1. "De beslissende factor is of de motorontwikkeling zal worden bevroren vanaf 202. Anders hebben we niet de capaciteit om deze zeer gecompliceerde motoren te bedienen. Dat is geen chantage, dat is een feit."

Mercedes heeft al ingestemd met het plan en ook Ferrari staat op het punt dat te doen. Alleen Renault nog niet, maar volgens Marko is het plan in ieders voordeel. "Niet alleen wij zijn aan het lobbyen. De FIA en Liberty Media zijn ook geïnteresseerd. Een bevriezing zou de kosten drastisch verlagen. Datzelfde zou betekenen dat de nieuwe regels eerder zouden moeten worden ingevoerd. Dat geldt ook voor synthetische brandstoffen. Er zullen uiteindelijk alleen maar winnaars zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS