Formule 1

Helmut Marko over geruchten Pierre Gasly naar Mercedes: "Alle geruchten zijn lariekoek"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 januari 2022 19:53

Speciaal adviseur bij het team van Red Bull Racing, Dr. Helmut Marko heeft geprobeerd om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van Pierre Gasly. Volgens de geruchten die de ronde doen heeft Mercedes aardig wat interesse in de Fransman. Volgens Marko zijn deze geruchten kletskoek en blijft de eenmalig Grand Prix-winnaar gewoon in de Red Bull-stal.

Pierre Gasly naar Mercedes

Gasly zijn Formule 1-carrière begon in 2017. Carlos Sainz verving de weggestuurde Jolyon Palmer bij het team van Renault. Toro Rosso had dus een coureur nodig. Pierre Gasly werd opgebeld en zo geschiedde, Gasly was Formule 1-coureur. Na een succesvolle campagne in 2018 schoof de Fransman door naar het grote Red Bull.

Hij werd daar neergezet naast Max Verstappen en daar kwam hij niet lekker uit de verf, al na 12 races werd hij teruggestuurd naar Toro Rosso. Ook zijn vervanger Alex Albon werd al snel gedegradeerd tot reservecoureur. Inmiddels zit Sergio Perez in het stoeltje naast Max Verstappen.

Gasly had na twee sterke seizoen in de AlphaTauri gehoopt dat hij weer een kans zou krijgen bij het team van Red Bull, maar dat is niet het geval. Maar, ondanks deze tegenvaller zal hij niet vertrekken, volgens Marko althans.

Er kwamen steeds meer geruchten over een mogelijke overstap van Gasly naar Mercedes. Dit schreef onder andere ook het Franse medium Le10sport. Mocht Lewis Hamilton niet over verlies van zijn achtste titel heenkomen en stoppen in de Formule 1, dan zou Mercedes wel iets zien in een rijders-duo in de vorm van George Russell en Pierre Gasly.

Over het vervolg van Hamilton zijn carrière is nog niet veel duidelijk, maar volgens Marko klopt van de geruchten over Gasly helemaal niks. Dat laat de adviseur weten aan RacingNews365. "Laat ik duidelijk zijn, we hebben een optie in het contract van Gasly waarmee hij tot en met 2023 aan ons verbonden blijft en van deze mogelijkheid gaan we ook gebruikmaken", zo vertelt de oud Le Mans-winnaar. "Alle andere geruchten zijn lariekoek. Hij is enorm belangrijk als eerste coureur van AlphaTauri. Onder andere dankzij hem werd het team een topteam in de middenmoot."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS