Formule 1

Helmut Marko over Max: "Dit was een demonstratie van pure kracht, Max was op bepaalde momenten..."

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2022 09:54 • Print artikel

Max Verstappen domineerde op het Circuit Gilles Villeneuve. De Nederlander was vaak een seconde per ronde sneller dan de concurrentie. Red Bull-adviseur Helmut Marko was dan ook door het dolle heen na afloop van de kwalificatie. Max Verstappen worstelde in de derde vrije training op een natte baan nog met zijn Red Bull, maar tijdens de kwalificatie waren coureur en auto een klasse apart.

Max_Verstappen_en_Helmut_Marko

Pure kracht
Helmut Marko heeft na het optreden van zijn stercoureur lovende woorden over: "Dit was een demonstratie van pure kracht. Max was op bepaalde momenten een seconde los van de rest. Zonder enige twijfel. Dit was een indrukwekkend optreden, zoiets heb ik al lang niet meer gezien!", vertelde hij aan ORF.

Geen zorgen over Alonso
De tweede plaats was niet voor Carlos Sainz of Sergio Perez, maar voor de verrassende Fernando Alonso. In zijn Alpine blonk hij uit op een natte baan. Maar Helmut Marko vreest de ervaren Spanjaard niet tijdens de race, aldus een bericht van RacingNews365. “Alonso is een eerlijke tegenstander en ik maak me daarom geen zorgen over de eerste bocht of de eerste ronden. We moeten ons racetempo aanpassen aan wat er gebeurt en op de bandenslijtage en de remmen letten. Met het tempo dat we vrijdag lieten zien, kunnen we er met relatief veel vertrouwen voor gaan."

Max_Verstappen_front_GP_Canada

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS