Formule 1

Helmut Marko ontkracht angst voor overschrijding budgetlimiet: "Wij en Ferrari staan op gelijke voet"

Uitgegeven door Peter Vader • 12 mei 2022 10:02 • Print artikel

Dr. Helmut Marko houdt vol dat Ferrari zich geen zorgen hoeft te maken als Red Bull de budgetlimiet van dit jaar overschrijdt. Mattia Binotto, de teambaas bij Ferrari, gaf na een tweede opeenvolgende nederlaag door de zege van Max Verstappen in Miami toe dat Red Bull's snelle ontwikkelingstempo een verrassing was in de context van de beperkte uitgaven. “Als er een probleem is, is het hoeveel ze ontwikkelen, rekening houdend met het budgetplafond", gaf hij toe. "Dat is zeker een probleem."

Helmut Marko Adrian Newey Christian Horner F1 Red Bull

Hoe effectief zijn Ferrari’s oplossingen?
De ontwikkelingssnelheid van Ferrari was tot nu toe in 2022 aanzienlijk lager, hoewel het Italiaanse team naar verluidt in Barcelona aan de slag zal gaan met gewichtsverminderingen, een nieuwe vloer, opnieuw geprofileerde sidepods en andere updates. "Het is duidelijk dat Red Bull heeft geprofiteerd van de ontwikkelingen die ze consequent hebben geďntroduceerd", vertelde voormalig F1-teambaas Giancarlo Minardi aan het Italiaanse OA Sport. "Ferrari heeft nog geen nieuwe onderdelen op de auto gezet", voegde hij eraan toe, erop wijzend dat het grootste nadeel van Ferrari momenteel "veel meer" aerodynamische weerstand is. "Ze maken ook minder gebruik van het grondeffect en de auto heeft last van aerodynamisch stuiteren", vervolgde Minardi. "Dat heeft een enorm effect op de banden en dat konden we in Miami zien. We zullen nu moeten zien hoe effectief de oplossingen van Ferrari zijn."

Tempo leidt tot betrouwbaarheidsproblemen
Minardi zei dat als Red Bull een probleem heeft, het is dat het "agressieve" tempo van de vooruitgang heeft geleid tot herhaalde betrouwbaarheidsproblemen, terwijl Ferrari "behalve ongelukken" geen problemen heeft. Maar zelfs met de schijnwerpers van de budgetlimiet die nu op Red Bull branden, zal het team dat eigendom is van de energiedrankenfabrikant doorgaan met vooruitgang boeken in Barcelona. "We zullen daar nieuwe onderdelen hebben en zullen eindelijk ons optimale gewicht bereiken", vertelde Marko aan f1-insider.com. "Tot nu toe zitten we al aardig boven het vereiste minimumgewicht van 798 kilogram."

"Wij en Ferrari staan op gelijke voet"
Voor wat betreft Binotto's zorgen over Red Bull die de budgetlimiet overschrijdt met zijn voortdurende auto-ontwikkeling, zei Marko tegen de Italiaan dat hij zich geen zorgen hoefde te maken, aldus een bericht van Sportsmole. "Wij en Ferrari staan op gelijke voet", benadrukt de 78-jarige Oostenrijker. "We kijken nog steeds uit naar het grote gevecht en we hebben het volste vertrouwen in de FIA om ervoor te zorgen dat alles goed gaat", voegde Marko eraan toe. Het verschil zal worden gemaakt in wie het beste uit zijn pakket weet te halen op de respectievelijke circuits."

Leclerc_vecht_met_Verstappen_Jeddah

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS