Formule 1

Helmut Marko niet bang voor Aston Martin: "Ze doen pas mee als de topteams problemen krijgen"

Uitgegeven door Bart • 24 januari 2021 09:03

Racing Point gaat sinds dit jaar door het leven als fabrieksteam van Aston Martin F1, de vroegere titelsponsor van Red Bull Racing van Max Verstappen. De renstal van Lawrence Stroll heeft meer financiële middelen dan voorheen en de beschikking over viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Toch verwacht Red Bull-topman Helmut Marko geen strijd op de baan met Aston Martin.

Helmut Marko


"Ik denk niet dat ze dat binnen één seizoen kunnen dichten", aldus Marko bij het Duitse RTL. "Het gaat ook om de infrastructuur van een team. Als je wereldkampioen wilt worden moet alles kloppen, ook de pitstops en de ontwikkeling. Ik denk niet dat Aston Martin al zo ver is."

"Daarnaast was Vettel de afgelopen twee jaar niet op het niveau dat we van hem mogen verwachten", vervolgt Marko. "Voor hem is het duidelijk, hij moet presteren. En voor hen zal het waarschijnlijk de strijd om P3 bij de constructeurs worden. Misschien kunnen ze een keer voor de overwinning meestrijden, maar dat is alleen als de topteams problemen krijgen."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS