Formule 1

Helmut Marko na kapotte bougie Max Verstappen: "Onze monteurs zijn geweldig, ze lijken de druk niet te voelen"

Uitgegeven door Bart • 31 oktober 2020 18:16

Max Verstappen meldde in het begin van Q2 dat hij geen power meer had. Waar het team de Red Bull-coureur vroeg om door te rijden, reed Verstappen zelf de pits in. Daar kon het team de RB16 net op tijd rijklaar maken. De Limburger bleek een kapotte bougie te hebben, een reparatie waar normaal gesproken een kwartier voor staat, maar net als in Hongarije bewees de Red Bull-crew zijn waarde.

Max Verstappen


Topman Helmut Marko was onder de indruk van zijn team. "Onze monteurs hebben het opnieuw fantastisch gedaan", aldus de Oostenrijker bij zijn landgenoten van ORF. "Ze hebben de bougie in recordtijd gewisseld. Natuurlijk trainen we daar veel op en het team werkt al lange tijd samen. Als er veel druk bij komt kijken, lijken zij die niet te voelen."

Eerder dit seizoen bewees de Red Bull-crew ook in Hongarije zijn waarde. "Ik kan me Hongarije nog goed herinneren", zo zei Marko. "Daar was de druk nog wel een stukje hoger. Dat was de grootste druk die ze ooit hebben gevoeld, zo kort voor de start van de race. Vandaag hebben ze opnieuw bewezen dat ze een geweldig team vormen."

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS