Formule 1

Helmut Marko is het er niet mee eens: "Als je naar beide auto's kijkt, is Mercedes nog altijd favoriet"

Uitgegeven door Bart • 29 april 2021 18:22 • Print artikel

Red Bull heeft dit jaar de zinnen gezet op de wereldtitel. Met Max Verstappen bij de coureurs, maar zeker ook met beide auto's voor het constructeurskampioenschap. Adviseur Helmut Marko neemt in Portimão dan ook niet op voorhand genoegen met een overwinning alleen. De ervaren Oostenrijker wil meer.

Helmut Marko


"We willen met beide auto's naar het podium", aldus Marko in een interview met het Duitse RTL. "Een overwinning zou mooi zijn, maar we willen met beide auto's scoren. Alleen op die manier kunnen we wereldkampioen worden. Als je naar beide auto's kijkt, is Mercedes nog altijd de favoriet."

Volgens Marko heeft Mercedes is Imola laten zien dat het nog altijd zeer sterk is, ondanks de verhalen van Toto Wolff dat Red Bull de betere auto heeft. "Als Lewis de tijd krijgt om zijn batterij op te laden en al zijn energie kan benutten, dan heeft Mercedes op dat vlak nog een duidelijk voordeel." Dat zag je terug bij de inhaalrace van Hamilton van P9 naar P2.

Marko voorspelt dat Red Bull en Mercedes nog wel een tijdje de huidige Formule 1-auto blijven doorontwikkelen, alvorens over te schakelen op de nieuwe bolide voor 2022. "Tot de zomer zullen Mercedes en wij nog volle bak inzetten op de huidige auto voor 2021."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS