Formule 1

Helmut Marko hint op naamswijziging AlphaTauri

Uitgegeven door Bart • 27 maart 2023 18:02

Red Bull-topman Helmut Marko heeft ontkent dat AlphaTauri verkocht gaat worden, maar toch ligt een grote wijziging in het verschiet. De teamnaam van de renstal van Nyck de Vries zou wel eens kunnen gaan veranderen. Marko onderstreept het belang van het hebben van een tweede team.

Nyck de Vries


"Nee, AlphaTauri staat niet te koop", zo zegt Marko in een interview met RacingNews365. "Intern waren er wel verschillende overwegingen. Wat niet bevredigend is, is dat AlphaTauri meer kost dan Red Bull. Wat moet je dan doen? Herstructureren. Blijf je in ItaliŽ? Verhuis je het team gedeeltelijk naar Engeland, of misschien zelfs helemaal? Of verkoop je toch de boel? Dat waren de overwegingen. Als er een nieuw management komt, neem je alles mogelijkheden door."

De prestaties van De Vries en Yuki Tsunoda vallen voorlopig tegen. "We hebben een tweede team nodig. Simpel zat. Zeker ook voor de motoren. Alleen moet het wel werken. We hebben daar zeer goede mensen zitten, de beste. Maar nu moeten we ook in de praktijk bewijzen dat men de zaken onder controle heeft."

Het is bovendien de vraag of AlphaTauri de naam van het team blijft. "Ook dat is iets wat we heroverwegen. Logisch ook, de 'branding' van AlphaTauri heeft men wat teruggeschroefd. Want in weinig landen waar we GP's rijden wordt AlphaTauri daadwerkelijk verkocht. In zo'n drie tot vier landen slechts. De taak is eenvoudig. Er moet meer geld worden binnengehaald en de resultaten moeten verbeterd worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS