Formule 1

Helmut Marko hekelt Mercedes-klantenteams: "Erg onsportief allemaal"

Uitgegeven door Bart • 2 mei 2021 08:22 • Print artikel

De kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal zorgde voor frustratie in het Red Bull-kamp. Max Verstappen had in Q3 de snelste ronde gereden, maar die tijd werd geschrapt vanwege het overschrijden van de track limits. In zijn eerste run kreeg Verstappen geen slipstream van Lando Norris en in zijn tweede run was er verkeer in de persoon van Sebastian Vettel. Net toevallig twee coureurs van klantenteams van Mercedes, namelijk McLaren en Aston Martin.

Max Verstappen


Red Bull-topman Helmut Marko was totaal niet te spreken over beide acties en vermoedt een vooropgezet plan van Mercedes. "Lando wordt vertelt geen slipstream aan Max te geven, erg onsportief van dat Mercedes-team. En dan Vettel nog. Hij was natuurlijk druk om zijn auto op de baan te houden. Dit was een erg ongelukkige kwalificatie voor ons."

Het schrappen van de rondetijd van Verstappen kon Marko niet begrijpen. "Max kreeg een windvlaag van achteren in bocht 4. Daardoor ging hij wijd. Je verliest dan eerder tijd dan dat je tijd wint. Dat is wel frustrerend als je eigenlijk de snelste tijd van de sessie rijdt."

In Q2 reden beide Red Bulls en de twee Mercedessen de snelste tijd op de gele mediums. Dat betekent dat ze daar de race ook op starten. Het gat tussen Red Bull en Mercedes was echter groot en in het voordeel van Hamilton en Bottas. "Op de mediums waren we niet snel genoeg. Hopelijk verandert dat nog als we de banden langer kunnen opwarmen en met een volle tank rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS