Formule 1

Helmut Marko heeft interessante theorie over achtervleugel Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bart • 29 november 2021 05:08

Lewis Hamilton was in Brazilië een klasse apart en in Qatar kon Max Verstappen hem mede door een gridstraf niet bedreigen. Daardoor is het gat in de WK-stand geslonken tot 8 punten, nog wel in het voordeel van Verstappen. In het kamp van Red Bull werd de achtervleugel van Mercedes hardop ter discussie gesteld, waarna de FIA strenger ging controleren.

Verstappen Hamilton


In een reactie bij Sport 1 reageerde Helmut Marko op de aantijgingen dat de achtervleugel van Hamilton niet door de beugel zou zijn. "In Qatar zagen we al dat Hamilton's snelheidsvoordeel op de rechte stukken niet meer zo groot was als in Brazilië. Dat kwam meer in de buurt van de normale snelheid van het hele seizoen. Door de strengere testen van de FIA heeft Mercedes de extreem flexibele achtervleugel in Qatar niet meer gebruikt."

Marko denkt dat Mercedes de achtervleugel na Brazilië weer heeft aangepast en dat er in die race iets niet in de haak was. Volgens Mercedes reed Hamilton in Qatar niet met dezelfde motor als in Brazilië en zullen we de 'raketmotor' in Jeddah weer in actie gaan zien.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS