Formule 1

Helmut Marko heeft goed Red Bull-nieuws voor Max Verstappen: "In Spanje beginnen we met..."

Uitgegeven door Peter Vader • 13 mei 2022 04:07 • Print artikel

Max Verstappen en Sergio Perez zullen voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Barcelona de beschikking hebben over een lichtere Red Bull-bolide. De RB18 komt eindelijk op streefgewicht. Red Bull en Ferrari zijn dit jaar verwikkeld in een heerlijke titelstrijd, waarin de updates de doorslag kunnen gaan geven. De Italianen nemen volgend raceweekend hun eerste grote updates mee, terwijl Red Bull al in Imola enkele nieuwe onderdelen installeerde op de RB18.

Max_Verstappen_actie_zijkant

Nieuwe updates in Spanje
In Spanje reageert Ferrari dus, maar ook daar komt Red Bull met nieuwe updates. Weliswaar niet per se gericht op meer performance, maar wel op minder gewicht. Dat resulteert uiteindelijk ook in snellere rondetijden, dus het is goed nieuws voor de coureurs Max Verstappen en Sergio Perez, onderstreepte Helmut Marko in een bericht van RacingNews365. "In Spanje beginnen we met nieuwe onderdelen aan het raceweekend. Daarmee kunnen we eindelijk ons optimale gewicht bereiken. Tot nu toe zaten we namelijk relatief ver boven het minimumgewicht van 798 kilogram."

Red Bull vertrouwt op de FIA
Tegelijkertijd hamert Ferrari erop dat Red Bull op deze manier eerder dan Ferrari door haar ontwikkelbudget heen zal zijn, want anders "zou ik niet begrijpen hoe ze het doen", zo zei teambaas Binotto na het Grand Prix-weekend in Miami. Marko beaamt dat het doorontwikkelen van de auto inderdaad de doorslag zal gaan geven, maar hij vertrouwt erop dat de FIA ervoor zorgt dat alle regels, ook op financieel gebied, fatsoenlijk zullen worden gehandhaafd.

Helmut_Marko_en_Max_Verstappen_Abu_Dhabi_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS