Formule 1

Helmut Marko heeft er de pest in: "Niet consequent, we zijn nu al zege, pole en snelste raceronde kwijtgeraakt"

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2021 04:31 • Print artikel

Het seizoen is pas drie races onderweg, maar Max Verstappen heeft nog geen goede verstandhouding met de track limits. In Bahrein haalde hij Lewis Hamilton in, maar moest hij de koppositie teruggeven vanwege het overschrijden van de baanlimiet. In Portimão ging het mis in de kwalificatie en tijdens de race. Verstappen liep pole position en de snelste raceronde mis.

Max Verstappen


Red Bull-topman Helmut Marko had er bij het Duitse Sky de pest over in. "We waren hier niet goed genoeg om te winnen, maar de ontwikkeling van de auto is goed. Helaas hebben we hier weer te maken met track limits. We zijn nu al een zege, een pole en een snelste raceronde kwijtgeraakt door track limits. Ik hoop dat het een keer stopt."

Volgens Marko is er sprake van willekeur. "Kies voor hogere kerbstones of leg er grindbakken neer. Als je in die gevallen van de baan gaat, voel je dat gelijk. Dan straf je jezelf meteen. Lando Norris haalde Sergio Perez in en ging daarbij met vier wielen buiten de baan. Ze zijn hierin niet consequent. Dit is geen racen als de regels steeds veranderen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS